Info

Sticklingarna podcast

Trädgård, pyssel och annat som vi gillar.
RSS Feed
Sticklingarna podcast
2019
January


2018
December
September
August
July
March


2017
December
November
August
July
June
April


2016
August
July
June


2015
August
June
May
April
March


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: Page 1
Jan 30, 2019

I avsnitt 20 återupplever Linda och Carolin resan till Dalarna sommaren 2018 samt guidningen på Lilla Hyttnäs; Carl och Karin Larssons gård. Vi tittar i en bok med fotografier från huset och berättar om vår kärlek till några av föremålen och Dalarna. Tyvärr är vi inte sponsrade av Hemtex :D 

Dec 23, 2018

I avsnitt 19 pratar Carolin och Emeli om pysselläget. Det är dagen före julafton så vi stämmer av lite om vi fått till nåt julpyssel. Vi hamnar in på temat miljövänlig städning och hudvård/kroppsvård. Och Carolin känner ett starkt sug efter bonader, en turban och mamelucker :D Barnet leker i bakgrunden med den tredje poddaren Linda. 

Sep 3, 2018

I avsnitt 18 är vi hemma hos Emeli och kollar runt. Carolin hittar en bra plats om man ska svärma :D och både Carolin och Linda blir förvånade över platsen Emeli valt till sin yoga. I avsnittet får ni också höra hur det gick till när Emeli friade till sin sambo i trädgården!

 

Aug 10, 2018

Carolin berättar om när hon var på bagageloppis och letade efter fler "little miss ..."-tröjor men hittade virkade dukar istället. Linda och Emeli har varit på Saltkällans marknad och blivit inspirerade av nyckelringar och porslinssmycken (@designbykallinskan och @stensmedjan). 

Jul 9, 2018

I avsnitt 16 kollar vi av odlings- och pysslingsläget hos Carolin, Linda och Emeli. Linda och Emeli har precis varit på bröllop och i sin roll som Toastmaster har Emeli ansvarat för några pyssel. Carolin har precis kommit hem från ett Sy-LAN med kompisarna från Stickklubben. Och vi pratar om vad vi återbrukat sen sist. O det där med att Pinterest envisas med att skicka 18 tips hela tiden... VARFÖR just 18??

Mar 1, 2018

I avsnitt 15 får vi en uppföljning av Linda och Emeli om de gröna växterna. Carolin berättar om uppladdningen inför persiskt nyår och vi pratar om vad vi har pysslat/gjort sen sist

Dec 3, 2017

I avsnitt 14 är Linda med igen. Och Emeli, som vi träffade för nästan två år sen. Då höll hon på med en avancerad årspresent till sin sambo. Sedan dess har det blivit några till som hon berättar om. Linda fick en vision om en djungel i vardagsrummet vilket resulterat i att både hon och Emeli har fullt av gröna växter hemma. Båda två håller dessutom på med en romantisk julkalender som vi får veta mer om. /Carolin 

Nov 24, 2017

I avsnitt 13 får ni träffa Alexandra som Carolin känt JÄTTELÄNGE! :O Hon är teaterpedagog och berättar om sitt år av virkning, när hon var hemma hos en relativt främmande person och gjorde gipsmasker och om sin inställning till nålbindning. Carolin berättar om när hon köpte en brudkrona av frivoliteter och om allt mellan himmel och jord. Tyvärr tappade vi jingeln lite men hoppas ha tillbaks den till nästa gång! 

Aug 29, 2017

I avsnitt 12 får vi träffa Eva, Carolins kompis, som varit på väg att vara poddgäst i 2 år. Nu sitter vi iallafall äntligen på Evas balkong och får veta hur hon har valt växter för en liten yta. Och vi sitter i hennes vardagsrum och äter hembakta kakor och pratar om vem av oss som egentligen är mest house wife. Och om moster Majkens förkärlek för att kavla ut pepparkakor på lakan, om bokidéen, den halva diktsamlingen, en väggmålning och en väldigt nischad kryddbod någonstans utanför Helsingborg.

odla, pyssla, baka, sticka, virka, skriva

Jul 27, 2017

I avsnitt 11 är Linda tillbaks från Australien och berättar lite om livet där, med fullt fokus på loppisfynd, "Gum Tree" som Carolin envisas med att kalla för Craigs list, om att hitta gratis saker efter vägen och hur man hittar decoupage-lim i Melbourne. Linda pratar också om den stickade tröjan hon fick av Carolin och Carolin avhandlar sina senaste pyssel. Det har blivit många smågrejer. Följ oss gärna på instagram på @sticklingarnapodcast

Jun 29, 2017

Podden firar äntligen tvåsiffrigt och vi gläds åt att sommaren är här! Vi börjar med att prata trädgård; med fokus på Maria, som ju är den enda som har en trädgård av oss. Carolin pratar lite om sina balkongodlingar men mest pratar hon om olika pyssel. Hon har varit på sitt livs första SY-Lan och Maria har sett en så snygg slipskjol!

Apr 28, 2017

I avsnitt 9 har vi tema Våren, för hjälp vad vi längtar efter sol o värme nu! Vi provar en ny mikrofon och ett nytt grepp o har delat upp avsnittet i "Inne" och "Ute". Vi har båda pysslat och Maria har kommit igång rejält i sin trädgård och har tillsammans med sin man byggt flera saker inför årets trädgårdssäsong. Följ oss gärna på Instagram där vi heter "sticklingarnapodcast" och hör gärna av er på nåt sätt till oss. Vi blir så glada för respons!

Aug 1, 2016

I avsnitt 8 går Carolin och Maria på upptäcktsfärd i Jennys villaträdgård! Vi får veta hur trädgården såg ut när de köpte huset, hur den ser ut nu och planerna framåt. Och hur många fruktträd av varje sort var det nu hon hade? Vi pratar även om snälla grannar som delar med sig av plantor och mycket mer!

Jul 4, 2016

NYTT FÖRSÖK... bra om man får med sig hela filen när man laddar upp. Förlåt! /Carolin

I avsnitt 7 pratar Carolin och hennes syster Linda (känd sedan tidigare pysselspecial för sitt intresse för decoupage) om vad Linda har decoupageat sen sist, och om vad man egentligen GÖR med alla washi-tejp förutom att köpa den och titta på den.

Jun 3, 2016

I avsnitt 6 pratar vi om varför det blev ett så långt uppehåll! Och Carolin får i uppdrag att samla in och berätta om sina UFO:s. Det har blivit en del. Maria berättar om ogräsen som vill ta över i hennes trädgård eftersom de fick fri lejd förra året. Vi hoppas att ljudet är lite bättre denna gången. Men vi vet inte. Det hörs också två lekande barn i bakgrunden. =)

 

 

Sticka, virka, handarbete, pyssel, odla, trädgård

Aug 6, 2015

I avsnitt 5 har vi fått nåt problem när vi spelade in ljudet så vi hörs nästan inte. Det låter lite om om vi pratar i en burk o mumlar. Men om ni lyckas höra vad vi säger så berättar vi om vad vi gjort sedan sist, våra planer för trädgårdarna, second handfyndat garn och vad vi pysslat sen sist. Avsnittet spelades in i juni men sedan kom semestern och semesterkoman slog till. Vi hoppas återkomma snart med ett nytt avsnitt och med bättre ljud. Håll tummarna!

Jun 17, 2015

Hej! 

I avsnitt 4 (som blev väldigt försenat) berätta vi om när vi var på Trädgårdsdagarna på Liseberg. Maria får bedöma Carolins fröinköp från Spanienresan och vi spårar ur i vår shopping och kan inte välja. Och så äter vi våffla! =) 

 

#pyssel #odla #trädgård #Liseberg 

May 14, 2015

I väntan på rapporteringen från Trädgårdsdagarna kommer här en pysselspecial! I avsnittet har jag (Carolin) bjudit med mig själv till min syster och hennes kompis Emelies pysseldag. Lindas pojkvän Niklas skulle ha varit med men hörs istället sjungandes i bakgrunden på väg till jobbet... Linda och Emelie berättar om morgonens loppisrunda, och vad de pysslar med just nu. Vi får höra om Lindas kakburk som hon decoupagar, och Emelies virkprojekt och om hennes hemliga projekt. Ni kan hitta länkar till Lindas pyssel på bloggen: http://sticklingarna.blogspot.se/
Jag hoppas kunna fylla på med Emelies länkar snart med.

 

Pyssel, decoupage, virka, sticka, loppis

Apr 19, 2015

I avsnitt 2 får Carolin för första gången se Marias hem men kanske ännu viktigare; hennes trädgård. Carolin tror att Marias pallkragar tillhör grannen, Maria funderar på vad som räcknas som pyssel och Carolin har tagit hjälp av Stickklubben för att få bra tips på nybörjarstickning.

 

Trädgård, odling, pyssel, sticka, virka

Mar 28, 2015

Välkomna till Sticklingar Podcast!
I avsnitt 1 presenterar vi oss själva, var vi odlar, och berättar lite om årets frösådder. Carolin funderar på om det är bra att plantera sockertoppsgran, försöker prata lite om sitt pyssel och Maria minns Carolins monsterdahlia.

 

trädgård, odling, pyssel, sticka, virka

1